U Stjepan Polju kod Gračanice u periodu od 28.09. do 29.09.2018 održana je „IZLOŽBA STOČARSTVA GRAČANICA I DOBOJ ISTOK“ . Organizatori i pokretači ove manifestacije ZZ GRAČANKA iz Gračanice i ove godine uložili su vrhunske napore da sve protekne kako treba i da se na najbolji način predstave najuspješniji poljuoprivredni proizvođači ove regije.

Kao i protekle dvije godine i ovaj put FSH Gebi prihvatila je poziv poslovnih partnera iz ZZ GRAČANKA i uzela učešće na ovom značajnom događaju.

Uz podršku lokalnog distributera FSH Gebi Poljokuće doo Doboj i ljudi iz ZZ GRAČANKA pripremljen je ugodan prostor na kojem su zainteresovani mogli dobiti sve informacije o primjeni naših proizvoda u ishrani životinja i efikasnijoj proizvodnji.

Osim izložbe stoke prvog dana upriličeno je predavanje o tehnologiji tova i prednostima držanja pasmine „SELERS“ u sistemu krava tele te mjerenje prinosa kukuruza sa Gračaničkih polja.

Drugi i najznačajniji dan ove manifestacije, upriličena je izložba teladi, tovnih bikova, junica i krava. Među domaćinima koji su izložili svoje životinje nalazio se značajan broj onih koji životinje hrane na najbolji način koristeći smjese iz našeg asortimana.

Nakon proglašenja najboljih kooperanata i životinja ZZ GRAČANKA imali smo razloga da budemo veoma ponosni zadovoljni jer su se upravo najbolja grla ovogodišnje izložbe hranjena našim proizvodima.

Poslije ovogodišnje izložbe, ostaje nam samo da čestitamo našim prijateljima na izvanrednoj organizaciji i poručimo:

Vidimo se i naredne godine“

Na najbolji način

Share This