Kako su početkom decembra došli hladniji dani i aktivnosti na oranicama utihnule, naši farmeri su napokon mogli posvetiti malo dragocjenog vremena za edukaciju i kvalitetno predavanje! Na poziv lokalne zadruge „Kapi života“ iz Jelaha koja okuplja veliki broj proizvođača mleka sa ovog kraja, vrlo rado smo se odazvali i na najbolji način organizovali kvalitetnu prezentaciju!

Kako su posetioci pre svega bili farmeri koji uzgajaju krave muzare, akcenat smo stavili na proizvodnju mleka, pripremu dovoljne količine kabastog hraniva i svakako prednostima koje se mogu očekivati upotrebom naših proizvoda u ishrani preživara! Obzirom da je godina koja je na izmaku imala veoma loše rezultate na usjevima na kojima su farmeri pripremali kabasta hraniva, sa posebnom pažnjom su pratili mogućnosti koje im pruža Gebi stočna hrana!

Veliku pažnju na predavanju koje je trajao gotovo tri sata privukla su izlaganja našeg komercijaliste Šeika Murića o prednostima upotrebe naših proizvoda u ishrani životinja, gospođe Radmile Cvijić o proizvodnji mleka i Dr. Dragiše Markovića koji je predstavio najčešće greške u pripremanju kabastih hraniva!

Zahvaljujući našim partnerima Poljokući doo Doboj i Ćorić Prom-u doo iz Jelaha , te Zadrugi „Kapi života“ koji su na ovo području veza između FSH Gebi i kupaca pokazali smo koliko je moguće unaprediti stočnu proizvodnju!

Sve to na najbolji način….

Share This