Nedelja, 15.04.2018, „Kronić palata“. Kinološko društvo „Ravangrad“ iz Sombora, po odobrenju kinološkog saveza Srbije i kinološkog saveza Vojvodine, organizovalo je 38. nacionalnu izložbu pasa svih rasa, „Memorijal Stipan Bošnjak“.

Na sportskim terenima motela „Vila Kronić“ okupio se velik broj izlagača i posmatrača ove atraktivne manifestacije. Iz Srbije 123 izlagača i što sve ljubitelje konologije posebno raduje 29 izlagača iz Mađarske, dok je boje češke zastave branio jedan izlagač. Prilično oblačno i vetrovito vreme nije uspelo da pokvari dobro raspoloženje i organizaciju skupa(čak ni brojne kuce nisu imale primedbu). Tako su se u ringovima smenjivale brojne rase, od malih i najsrčanijih patuljastih pinčeva, jorkširskih terijera, francuskih buldoga, pit-bull terijera, preko umiljatih biglova, labradora i baseta, pa sve do svih vrsta ovčara, atletski građenih dobermana i boksera i teških bernandinaca, mastifa i doga. Sudije su imale dosta posla jer je ukupno izloženo i ocenjeno 228 pasa u 4 ringa. Poseban kuriozitet je činjenca da se broj pasa na ovoj CAC izložbi izjednačio sa brojem pasa na mnogim CACIB izložbama. Sudijsku četvorku su činili: Tijana Konard, Jadranka Mijatović, Tomislav Canić i na kraju sudija, gost sa Kipra, gopodin Savvas Shiapanis koji je imao najviše posla jer je preko 60 procenata svih izloženih pasa ocenio upravo on.

I ove godine „Gebi“ je, pored ostalih sponzora, ispratio i podržao održavanje izložbe. Na šatorima su se mogla videti prepoznatljiva crvena slova „G“ na beloj podlozi, pobednicima svih FCI grupa i sekcija su dodeljeni pehari i odgovarajuća „Frendy“ hrana za pse. Svojim prisustvom kompanija Gebi je ukazala na značaj razvoja kinologije, očuvanja biodiverziteta i dobrobiti životinja.

Na kraju izložbe najviše je bilo ozarenih i srećnih lica, neki nisu bili u potpunosti srećni zbog ostvarenih rezultata ali sledeća godina nosi i novu šansu za bolje plasmane. I ne zaboravimo, važno je učestvovati. Vidimo se na 39. CAC izložbi u Somboru, do tada svako dobro.

Share This