Banatsko Karađorđevo, 22.-24.decembar 2017.godine

Tokom proteklog vikenda, u Banatskom Karađorđevu je održana III međuopštinska izložba golubova i ukrasne živine. Pored domaćina iz udruženja “Ljubimac 216” učestvovali su još i društva iz Torde,Mihajlova, Srpskog i Novog Itebeja, Kikinde,Novog Bečeja, Kule i Niške Banje.

Manifestacija je trajala tri dana. U petak je bilo ocenjivanje eksponata, u subotu slobodna poseta, a u nedelju proglašenje pobednika i berza životinja. U petak uveče je organizovana večera za goste i sponzore kao i kulturno umetnički program.

Preko tri stotine eksponata, za tri dana koliko je trajala izložba, sladilo se biranim sastojcima Gebi zrnaste hrane za golubove “I Dove “ i zrnevlju za živinu “Ukrasna Živina”. Gebi je donirao i hranu za pobednike.Distribucija Zrno iz Ostojićeva i lokalni prodavac AgroSučević iz Žitišta su pomogli održavanje manifestacije.

Rase golubova koje su bile izložene su: pomeranski gušan, rimski, banatski, bački, poljskiindijaner, pismonoše, perikeri, visokoletači, lepezani, lahore, mardin prevrtači, ogledasti, staparski, somborski, lahora, bački, erdeljski dvoćubi, niški standard…..

Od ukrasne živine izložene su: brame, patuljaste brame, bantami, australorpi, vijandote, saseksi, italijanke.
Svoj kutak su imale i guske, tuluske i domaće.

Kako svaka izložba ima svog favorita, neki posebno lep ili zanimljiv primerak ovu izložbu je obeležio turski ili kosovski pevač. Svojim karakterističnim oglašavanjem je pobrao simpatije kako najmlađih tako i starijih koji nisu imali priliku da vide i čuju pevača.

Gebi je još jednom pokazao da podržava kako velika dešavanja ,kao što je republička,tako i manja tj.međuopštinska izlaganja.Priznanja nisu samo plakete i pehari već i zadovoljni i iskreni stisci ruku odgajivača ,na nesebičnom angažovanju svih struktura Gebija, na podršci ovakvih dešavanja i u manjim sredinama.

 

 

Share This