U Modriči je 08.09.2017 održan osmi sajam privrede na kojem se predstavlja 221 izlagač. Pored privrednog dela, održava se i sajam poljoprivrednog preduzetništva i stočarstva, pčelarstva. Predstavljaju se i turističke ponude, te konferencije o aktuelnim temama iz oblasti preduzetništva i poljoprivrede, kao i poslovni susreti.

Već tradicionalno na sajmu uzima učešće “Gebi” sa distributerom firmom: “Agripet” iz Brčkog, gde redovno uz druženje sa kupcima, promociju proizvoda, deljenje promotivnog materijala, takođe dodeljuje nagrade pobednicima sajma.

Ove godine krava simentalka, vlasništvo farme “MK kompani” iz Skugrića kod Modriče, proglašena je za apsolutnog šampiona izložbe krava i junica koja je održana u okviru Osmog sajma privrede “Modriča 2017”.

Prema oceni tročlanog stručnog žirija, predvođenog Karelom Verženijem iz Češke, pobedilo je grlo sa najboljom kondicijom, izgledom vimena i opštim izgledom od 10 grla, koliko je učestvovalo u takmičenju.

U kategoriji krava najbolja je krava vlasništvo Jove Stevića, drugo mesto je pripalo kravi Milenka Kerića, dok je treće osvojila krava Osmana Saravana.

Pobednik u kategoriji priplodnih junica je junica Dragana Gavrića, čija je junica osvojila i treće mesto, dok je drugoplasirana junica vlasništvo “MK kompani”.

Na Sajmu su, osim goveda, bile izložene svinje i ovce, te više od 500 golubova, kokoški, kunića i ptica, vlasništvo 52 izlagača iz 10 opština u BiH.

Atrakcija na sajmu bila je kočija sa dvopregom konja, vlasništvo Save Bojića iz Borovog Polja kod Modriče.

 

 

 

 

Share This