Kada dođu hladni dani, prehlade i virusi, u Banatu se iznose najbolje slanine. Tako i ove godine od 16 do 19 Februara, u Kačarevu je održana 30 svetska slaninijada koja je dovela izlagače i goste sa svih strana sveta. Pored njenog veličanstva slanine, tu su našli svoje mesto meso, šunka, čvarci, ostale mesne prerađevine, ali i sastavni deo njihovog početka-stočna hrana Gebi. Ali hajdemo redom.

Prvog dana posle svečanog otvaranja, sledila je dodela nagrada za najbolju amatersku slaninu. U ovoj kategoriji od 172 uzoraka, prvo mesto osvojila je Nina Petrovska iz Kačareva, drugo mesto Mirko Vuković iz Kačarev

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

a i treće mesto Dejan Brković iz Kačera kod Užica. Naravno, Gebi je bio darodavac glavnih nagrada i pobednici su dobli najbolju gotovu hranu za svinje ENERGOTOV.

Veliki broj gostiju slaninijade uživali su u prikazu topljenja slanine ”Zlatni čvarak”, takmičenju kuvanja slaninarskog pasulja i mnogim drugim sadržajima. Posebna pažnja, je bila trećeg dana, u subotu, kada su najmlađi i odrasli željno iščekivali svoje tri discipline.

Učiteljica Branka Davidović i njen razred drugi jedan osnovne škole Žarko Zrenjanin u Kačarevu, prvo su se oprobali u disciplini brzo jedenju čvaraka, pa slanine, a na kraju šampite. Najsitiji su imali dovoljni snage za disciplinu ”Uhvati me ako možeš-prase je pušteno”.

 Realno, prase je imalo jako malo šanse pošto su svi učesnici imali mnogo snage koje im je dala prethodno pojedena slanina. Prase su svi uhvatili, ali je ”najbolje” uhvatio Milan Nikolić, tako da će njegov deda Slavko hraniti Gebijevim koncetratom sledećih nekoliko meseci. Obezbedili smo ENERGO GROVER i ENERGO TOV do kraja tova, a posle će njihov razred uživati u plodovima njihove pobede.

 Zadnja disciplina ”Trka prasića” je imala super finiš. Posle izjednačene trke, u finišnoj liniji, prasići su se dali u beg, tako da su se većina posetilaca dala u trku za njima. Na kraju su bili uhvaćeni i vraćeni njihovom vlasniku Dušanu Kondiću. On je dobio od Gebija koncetrat ENERGO GROVER, da bi što pre odrasli i da ne bi bežali.
Sva četiri dana imali smo privilegiju da izložimo Gebi proizvode i drago nam je što su nas posetili prijatelji i gosti slaninijad
e iz svih delova Srbije, a i šire. Posebno su mi u promociji pomogli str S&M iz Kačareva, Unix plus iz Vršca i str Cicar iz Novog Kozjaka.
I na kraju bi se zahvalio Branislavi, Milanu, Branku, Vladi, kao i svima ostalima koji su deo organizacije Slaninijada u Kačarevu.
GEBI-NA NAJBOLJI NAČIN, vaš Vladimir Vuletić, 21 Februar 017 god.

 

Share This