Author

Napravljene poruke na forumu

Gledanje 1 članaka - 1 do 9 (od 9 ukupno)
 • Autor
  Članci
 • kao odgovor na: Tablica za ishranu prasadi #3814
  Author
  Главни мајстор

  Poštovani,

  na ovom linku ćete naći sve odgovore.

  program za svinje

  kao odgovor na: Tablica za ishranu prasadi #3640
  Author
  Главни мајстор

  PoŠtovani,

  zamolio bih Vas da nam dostavite vaše podatke.

  kao odgovor na: Tablica za ishranu prasadi #2017
  Author
  Главни мајстор

  Poštovani!

  Gebi je izdao brošuru „PROGRAM ZA SVINJE“, u kome sve tražene podatke možete naći. Molim Vas dajte nam adresu, gde možemo poslati spomenutu svesku.

  Sa poštovanjem,

  Attila Vojter

  Author
  Главни мајстор

  Poštovani!

  Pitanje je na mestu, jer samo iz trgovačkog naziva ne može se analizirati sastav, namenu, itd… Po pravilniku oba proizvod mora se deklarisati da je namenjeno za krave muzare preko 20 litara mleka na dan. I to je tačno, ali nije sve jedno dali je to 22 lit, 25, 30 ili više litara na dan, odnonsno dali je prvi ili drugi/trećai deo laktacije, od čega se sastoji dnevni TMR….

  Farma Plus M 18, je jedan standardni proizvod za visokomlečne krave, koja izmiruje potrebe krava uz korištenju dobre silaže i sena. Imamo primer da se uključuje u TMR i preko 25-28 litara mleka, isto tako neki koriste i ispod 20 litara na dan (u slučaju nedostatka kvalitetne kabaste hrane). Osnovna razlika Farma Plus Milk 18 je u toma da ovaj proizvod u sebi sadrži i tz bypass proteine i masti u većoj količini. Sigurno da korišćenjem ove smeše možete očukivati veću proizvodnju mleka, odnosno da iskoristite svoj genetski materijal. Ove godine, kada silaža kukuruza u stablici siromašnija prvenstveno u energiji, opravdano je koristiti Milk 18 narošito u prvom delu laktacije. Istovremeno možete i očekivati raniju uspešno osemenjivanje.

  Želim Vam proizvodni uspeh i u novoj godini!

  Sa poštovanjem,

  Attila Vojter
  Gebi doo

  kao odgovor na: povećanje mlečnosti #1046
  Author
  Главни мајстор

  Poštovani!

  Hvala Vam na pozitivan kompliment za hranu za tov junadi!

  Za krave muzare imamo vrlo širok asortiman proizvoda. Grupisao bi na sledeći način:

  – Kompletne smeše za različite periode laktacije, odnosno u zavisnosti od dnevne mlečnosti (Feed, Uni i Ozzy program),

  – Dopunske smeše, koje u sebi sadrže sve potrebne vitamine, mikro i makro elemente, kao i proteinske nosače. Ovde se dodaju različite žitarice: kukuruz, ječam, pšenica….

  – Premiksi, koje sadrže vitamine, mikro i makroelemente, razne dodatke koja pomažu zdrav i komletan metabolizam krava. (Saplement Milk, ili EnergoMIX Milk).

  Teško je odgovoriti koji naš proizvod je potreban Vama. Vrlo je važno znati, kako se formira dnevni obrok (TMR), i na osnovu toga se može preporučiti proizvod koja bi povečala mlečnost.

  Na terenu stalno imamo stručnu službu. Oni po potrebi izlaze na gazdinstva i pomognu u sastavljanju kompletne ishrane.

  Predlažem da se obratite Vašem prodavaocu, našem distributeru ili našoj komercialnoj službi.

  Ako dajete nama kontakt, mi ćemo Vas potražiti.

  Sa poštovanjem,

  Attila Vojter

  Tehnolog-nutricionista

  kao odgovor na: HALAL #793
  Author
  Главни мајстор

  Poštovani Dževade!

  Hvala Vam što ste rešili da probate naš proizvodni program za tov pilića. Što se tiče boje, jeste razlikujemo od ostalih proizvodjača. Uzrok tome je korišćeni različiti termički tretman, koja se primenjuje u Gebi DOO, a koja je jedinstvena u našoj područji. Rekao bi da je naša hrana tamnija od ostalih proizvođača. U našoj hrani bilo da ima ili nema certifikaciju kvaliteta „HALAL“ ni u kom slučaju ne sadrži sirovine animalnog porekla. Priložio sam HALA certifikat, tamo tačno vidite koje su naše proizvode proizvedene po proncipima HALAL sistema. Nekim proizvodima možda na etiketi nije naznačen HALAL certifikacia, ali ima. Za pileći program u Energovit porodici imamo traženi certifikat.

  Sa bilo kojim pitanjima/problemima, slobodno se obratite.

  Sa poštovanjem,

  Attila Vojter

  kao odgovor na: Saplement Tov 3% #791
  Author
  Главни мајстор

  Poštovani Igore!

  Drago nam je što koristite Gebijev proizvod Saplement Tov 3%. Spomenuti
  proizvod je namenjen u čitavom periodu tova, odnosno do klanja, što
  podrazumeva da i nakon 60 kg telesne mase možete koristiti. Jeste, recepturu
  menjajte, jer tu se već radi o drugoj fazi tova i dovoljno je manji nivo
  proteina i drugih hranjivih parametara za ovaj uzrast. Kao primer
  sastavljanja receptura možete naći u attachmentu.

  Sa poštovanjem,

  Attila

  kao odgovor na: Ishrana šarana #789
  Author
  Главни мајстор

  Poštovani Gospodine!

  Drago nam je što ste korisnik Gebijeve hrane za prasad i tovljenike. Za šarane ove godine smo počeli proizvodnju u jednom novom pogonu sa vrlo dobrom tehnologijom. U asortimanu imamo proizvode za šarane i to isključivo u obliku potpune smeše, što znači da nemamo u obliku dopunske smeše. Razlog tome jeste da žitarice koje ulaze u smeši mora se termički obraditi zbog podizanja svarljivosti. Zato je ta hrana u obliku ekstrudirane hrane. Inače imamo za svaki uzrast u pakovanju od 20 kg.

  Sa poštovanjem,

  Attila Vojter

  kao odgovor na: Problema sa prasicima #777
  Author
  Главни мајстор

  Poštovani

  naše preporuke su sledeće
  Dok su prasad na sisi trebalo bi krenuti sa prihranom već 10 dana života sa našim EnergoPIG prehranom za prasad, prasad neće puno konzumirati ali taman dovoljno da se razviju crevne resice.
  Pet dana pre zalučenja prasadi treba preći na EnergoPIGZAL( davati po volji, da stalno ima u hranilici), to je specijalna hrana za odbijanje prasadi koja sadrži specijalne dodatke koji sprečavaju pojavu edemske bolesi I ostali digestivni poremećaja.Ovu hranu treba koristiti do 15 dana nakon zalučenja I posle toga polako preći na EnergoSTART PREMIUM koji se koristi do 17Kg telesne težine, nakon toga može postepeno da se Pređe na EnergoGROVER koki se koristi do 25-30 kg telesne težine.

Gledanje 1 članaka - 1 do 9 (od 9 ukupno)