Starter premium

home Forumi Stručni forum “GEBI” Svinjarstvo Starter premium

Ova tema sadrži 1 odgovor, ima 2 glasa i poslednji put je ažurirana od strane  Attila Vojter 12 meseci ranije.

Gledanje 1 članka - 1 do 2 (od 2 ukupno)
 • Autor
  Članci
 • #1373 Odgovor

  Aleksandar

  Postovanje,
  da li se starter premiumzadovoljava sve potrebe prasadi dok sisaju,tj u periodu pre odbijanja.U praksi funkcionise savrseno,ali me zanima koje su mane ,ako ih uopste ima?
  U nasem kraju prvenstveno se on koristi,tj narod ga zove “sa lekom”.Veoma tesko prihvataju cinjenicu da postoji energopig,tj predstarter koji je za taj uzrast prasadi.PRvenstveno je ekonomska racunica u pitanju.
  Hvala.

  #1409 Odgovor

  Attila Vojter
  Модератор

  Poštovani!

  Vidim da ste vrlo upoznati sa našom asotimanom, što se tiče ishrane prasadi ispod sise i nakon zalučivanja. U pravu ste, naši kupci najčešće kao prvu hranu kod prasadi koriste naš Premium. Ne mogu ni u kom slučaju da kažem da je to pogrešno, jer i ovaj proizvod izmiruje sve nutritivne potrebe prasadi, vrlo se lako svari, tako da i u periodu zalučivanja oni po volji mogu konzumirati. Najvažnije je da u spomenutom periodu ni u kom slučaju ne sme da se menja hrana!!!! Inače najčešće se zalučuju kod nas sa 28-35 dana starosti.
  Na farmama, na intenzivnijim proizvodnim objektima, za prihranjivanje prasadi koristi se EnergoPIG. Ova hrana se ponudi njima već u 5-6 dan. Ovako osim mleka oni već u ovom ranom periodu počinju da se upoznaju sa hranom i da ga konzumiraju. Naravno ovde možemo i očekivati i dodatni dobar prirast, jer već pre zalučivanja min 10 dana oni prelaze na Premijum, i već sa “punom kapacitetom” jedu i rastu. Najčešće ovde pričamo o zalučivanju već sa 26-28 dan.
  Što se tiče ekonomičnosti, jeste ova prva hrana je skuplja, ali treba računati da ukupna konzumacija PIG-a neće preći ni 0,5 kg/prasad. Sa ove strane gledišta, ispadne da nije ni toliko skupa, jer spremljen prasad može jedino rezultirati ekonomične tovljenike.

  sa poštovanjem,

  Attila

Gledanje 1 članka - 1 do 2 (od 2 ukupno)
Odgovor na: Starter premium
Vaši podaci: