TEŠANJ 11.01.2019 DO 13.01.2019

U „SPORTSKO-REKREATIVNOM CENTRU“ u Tešnju u periodu od 11.01. do 13.01.2019 održana je izložba sitnih životinja u organizaciji Udruženja građana za uzgoj i zaštitu sitnih životinja iz Tešnja. U okviru ove manifestacije održana je 10. po redu državna i 14. međunarodna izložba sitnih životinja. Na jednom mjestu su se okupili izlagači iz svih dijelova Bosne i Hercegovine i po koji gost iz Srbije predstavljajući životinje iz ličnog uzgoja. Posjetioci su imali priliku vidjeti golubove raznih vrsta, zečeve, jarebice,fazane, akvarijumske ribice i ukrasne kokoši. Bilo je tu pismonoša,gušana,lepezana, …. kokinkina, talijanki, đuđa, bantama,…. orijaša, džinova, patuljastih, lavljih glava, kanarinaca, štiglića, tigrica, ali i velikog broja akvarijumskih ribica koje su upotpunile ovu izložbu.

Prepoznavši značaj i kvalitet ove izložbe već četvrtu godinu za redom FSH Gebi iz Čantavira uzima učešće u ovom događaju kao izlagač i sponzor. Kako postoji velika i neraskidiva veza FSH Gebi sa privrednicima i farmerima sa ove regije po pvi put smo se pojavili kao generalni sponzor te značajno potpomogli održavanje ove izložbe.

Trud i zalaganje organizatora su se isplatili, rekordan broj izlagača, renomirane sudije iz okruženja i Evrope i što je najvažnije veliki broj posjetilaca pokazatelj su da smo dobro radili.

I ne samo dobro nego može se reći da je sve proteklo za 5+ od organizacije, suđenja, logistike i normalno nas. Velika čast nama iz Gebija koji smo bili na izložbi kao podrška organizatoru bilo je što su skoro svi izlagači u pojedinim fazama uzgoja svojih životinja koristili neke od naših proizvoda.

Kako bi naši prijatelji iz Udruženja za uzgoj i zaštitu sitnih životinja iz Tešnja naveli „HVALA VAM NA UČEŠĆU VIDIMO SE I DOGODINE U TEŠNJU“

SVAKAKO, MI ĆE MO PONOVO BITI TU DA PRUŽIMO PODRŠKU PRAVIM PRIJATELJIMA

-NA NAJBOLJI NAČIN-

Gebi

Share This