Na platou Vučje planine u teslićkoj mesnoj zajednici Ugodnović od 01. do 03. septembra održana je 22. po redu privredno-turistička manifestacija “Ovnovijada” Vučija planina 2017.

Ovu manifestaciju organizuju opština Teslić i opštinska Turistička organizacija s ciljem razvoja i poboljšanja saradnje poljuprivredne proizvodnje i turizma opština u ovoj bosanskohercegovačkoj regiji! Dešavanja na ovnovijadi koja iz godine u godunu prati veliki broj posetilaca obuhvataju razna sportska takmičenja, izložbu sira i izložbu ovaca u raznim kategorijama te borbu ovnova!

Kao i prošle godine, i ove je na poziv organizatora FSH Gebi doo Čantavir odlučila da svojim prisustvom podrži održavanje ovog privredno-turističkog dogaćaja! FSH Gebi je i ove godine u saradnji sa Poljokućom doo Doboj koji predstavlja distributera za ovu regiju pripremila mali prostor na gdje su se svi zainteresovani mogli okrijepiti i informisati o proizvodima naše fabrike te prigodne poklone za pobednike!

Iako vreme i vremenski uslovi nisu išli na ruku organizatorima a pogotovo učesnicima i njihovim životinjama “Ovnovijada 2017” je održana u svim disciplinama te su izvršene sve predviđene aktivnosti kako u sportskim disciplinama (povlačenja konopca, kamena s˙ramena, navlačenje klipa, borba na brvnu), izložbenom delu (takmičenje za najbolji sir i žiriranje životinja) i onom najinteresantnijem borbi ovnova! Pobjednik u konkurenciji borbe ovnova je ovan u vlasništvu Danijela Stevanovića iz Blatnice kod Teslića!

Iako su tog 3. septembra loše vreme sa niskim temperaturama praćenim jakim vetrom, ledom i obilnim padavinama pretili da pokvare planove organizatori su sa svima nama kako to kaže naš slogan “na najbolji način” uspeli održati i od zaborava sačuvati jedan dio istorije i običaja naroda ovog kraja!

Do ponovnog viđenja na Vučijoj planini 2018.godine!!!

Share This