I ovaj mart je veoma grubo zagrlio taj stari prepredeni prevarant, pomalo ponižen od strane žarkog Sunca ali ne i pobeđen „deda marcijus“, ostareli ostatak zime. Nije olako spustio ruke i predao se oštrim zracima, većma je skovao plan u ortakluku sa gospodinom vetrom i ostacima nekakve olinjale mrzle. Kako reče veliki hit iz devedesetih:“…džaba, džaba…“ jer tminu i hladan oreol topili su osmesi na licima vrednih svinjara.
Njih pedesetak, delija i nekoliko predivnih dama, oduševljenih pogleda, odgnali su minus i utišali pomahnitali vetar. Svaki pomak gomile, koja je gmilila čineći se sumorno, zračio je, razrogačenim i bistrim očima, odajući poštovanje i oduševljenost. Vreme nas je ipak poslužilo. Takav je bio 22.mart u Čantaviru.
Skup je bio u 11h časova, ispred glavog ulaza srpskog giganta, a par minuta kasnije krenulo se u obilazak fabrike „GEBI“.
Toplu dobrodošlicu pored g-dina Deneša poželeli su i ljudi iz distributivnog centa „MIKRA“ Pačir kao i terenski predstavnik g-din Nađ Norbert, koji su najzaslužniji da se ovakav broj proizvođača odazvao pozivu. Hvala svima.
Opis svih segmenata proizvodnog ciklusa srdačno i veoma opširno objasnjavao je g-din Deneš Kemiveš, direktor „GEBI“-a. Radoznali posetioci su budno hvatali svaku reč i pri tom „škljocali“ telefonima kako bi i kroz interesantne fotografije ovekovečili trenutke provedene sa nama.
Uspostavljeni su kontakti i veze kako bi se svinjarstvo unapredilo i razvijalo do evropskih standarda. Predstavnici „Mitros“-a i „Mikra“-e. (Vlado i Arpad)
Osmeh na licima prisutnih govori više od 1000 reči. Zadovoljstvo nije skrivano.
Edukacije nikad dosta..
Lagana šetnja i komunikacija..
I jedna zajednička fotka…svi skupa puni utisaka.
„GEBI“ je u kratkom obilasku segmenata proizvodnje pokazao delove koji su bitni za svakog proizvođača, za svakog ko se bavi bilo kojom granom stočarstva. Videli su se na prijavnici redovi kamiona, „roda“- sprava za uzimanje uzoraka, laboratorija za ispitivanje kvaliteta, vage, silosi, ekspanderi, ekstruderi, mešaone, pakerice, skladište…..i još mnogo toga. U svakom trenutku bilo je pitanja vezanih za kvalitet i način spremanja, transport i pregršt interesovanja o saradnji kao i o svemu i svačemu. Ljudi koji se bave svinjarstvom mogli su iz prve ruke da se suoče sa najsavremenijim metodama u proizvodnji stočne hrane. Svakako da su standardi i propozicije koje se primenjuju u „GEBI“-u svetskog domena.
Nakon posete fabrici i razgledanja velelepnog i pompeznog sklopa, što se retko sreće i viđa, druženje je nastavljeno u restoranu. Nit koju smo započeli pred fabrikom u 11 h nastavljena je prezentacijom i interaktivnim dijalogom. Kontinuitet koji je prikazan imao je za svrhu da se fabula o proizvodnji svinja (svih kategorija) zaokruži i prikaže iz ugla „GEBI“-a, NA NAJBOLJI NAČIN.
Aperitiv i zakuska…
Prezentacija…
Budno oko i pažnja….
.Hvala svima i prijatno!
Dan je prošao idilično, u skladu i harmoniji u prijatnom ambijentu, u mnogo razmenjenih kontakata i poslovnih konverzacija. Čulo se i nešto novo, videlo se nešto frapantno i nesvakidašnje a samim tim zadovoljstvo je bilo prisutno na licima naših gostiju. Sve najbolje do sledećeg viđenja.
“GEBI“ na najbolji način
Mart 2018, Dražen Mandić
Galerija: