Beograd je još jednom bio centar okupljanja odgajivača sitnih životinja iz cele Srbije. Ovoga puta razlog za to bio je “4.Državni Šampionat Sitnih Životinja Republike Srbije”.

Da ovo takmičenje bude organizovano po rečima svih prisutnih na evropskom nivou kao nikada do sada pomogao je lider u proizvodnji stočne hrane I generalni sponzor GEBI DOO.

Zvanično otvaranje ove prelepe izložbe bilo je 24.11.2017 u 17h, a za posetioce od 15h. Izložbu su otvorili predstavnik firme GEBI DOO Stevan Soldo, direktor izlozbe Đorđevic Sandar I Gromilovic Igor.

Na izložbi je bilo 233 izlagača, a ukupan broj izloženih životinja (golubova, ukrasne živine, kunića) bio je 1804, koje su bile ocenjivane od strane sudija prvih dva dana.

Ukupan broj izlozenih golubova je bio 1037. Od strane sudija njih 35 je odlikovano titulom “Šampion”, 41 titulom “Šampion Srbije”.

Ukupan broj izloženih ukrasnih živina bio je 481. Od strane sudija njih 22 je odlikovano titulom “Šampion”, 10 titulom “Šampion Srbije”.

Ukupan broj izloženih kunića bio je 286. Od strane sudija njih 21 odlikovano je titulom “Šampion”, takodje 21 titulom “Šampion Srbije”.

Posebnu pažnju posetilaca privukao je dečiji kutak, kao I patke koje nisu bile u takmičarskom delu. Dečica su svojim crtežima ulepšavala pano koji je bio postavljen pored štanda firme GEBI DOO, koja im se odužila poklonima u vidu hrane Frendy I Wendy za njihove kućne ljubimce.

Poslednji dan izložbe je inače namenjen berzi kao I dodeli nagrada. Na berzi kao I celom toku dešavanja prisustvovao je I aktivno učestvovao I naš distributer iz Beograda “Gebi Logistika” na čelu sa Marijom Davidivić.

Ono što su svi željno isčekivali bila je dodela nagrada. Ovo jako lepo takmičenje ujedno I izlozbu koje će verovatno svima ostati u lepom sećanju uvelicao je svojim prisustvom I direktor firme GEBI DOO Deneš Kemiveš, koji je zajedno sa direktorom izložbe Djordjevic Sandrom I Grumilovic Igorom I zatvorio “4. DRZAVNI SAMPIONAT SITNIH ZIVOTINJA REPUBLIKE SRBIJE”. Na kraju ću samo još jednom ponoviti da ovo takmičenje ne bi ni izbliža izgledalo ovako I dobilo pregrst pohvala od svih prisutnih da nije bilo generalnog sponzora lidera u proizvodnji stocne hrane u Srbiji firme GEBI DOO.

Komercijalista prodaje: Stankovic Miljan

 

 

 

Share This